فهرست
برچسب سرتیتر یا تگ هدر (Header Tag) جزئی از کدهای HTML است و تیتر موضوعات نوشته شده شما را به رباتهای موتورهای جستجو توضیح میدهد. با گسترش اینترنت و پیشرفت موتورهای جستجو، فزونی اطلاعات و محصولات، اهمیت و وجود سئو برای بهتر مطرح شدن وبسایت شما بسیار حیاتی است.
در مقاله سئو داخلی عنوان شد که دید موتورهای جستجو به صفحات با دید کاربران متفاوت است. کاربران فقط محتوای متنی و تصویری صفحه را میبینند، اما رباتهای موتور جستجو محتوای یک صفحه را با کدهای مخصوص به نام HTML میبینند. وظیفه برچسب سرتیتر یا تگ هدر مشخص کردن محتوای صفحات سایت شما برای موتورهای جستجو است. این کار به منظور قرار گرفتن وبسایت شما در جایگاه صحیح در نتایج موتور جستجو است.
تگها به موتورهای جستجو کمک میکنند تا نتایج دقیقی برای هر پرسش و یا سرچ کاربر در اینترنت نشان داده شود. موتور جستجو برای یافتن پاسخ برای هر جستجو به سراغ دسته بندی خود میرود و از طریق هدر تگها و تگهای داخل صفحه پاسخ کاربران خود را میدهد.
برچسبهای سر تیتر معمولا تیترهای بولد یا به اصطلاح پررنگی هستند که بخشهای مختلف مقاله و یا محتوای شما را از هم جدا میکند. این برچسبها در قسمتهای مختلفی از جمله تیترهای اصلی و تیترهای فرعی مورد استفاده قرار میگیرند.
برچسبهای سرتیتر با یک H بزرگ و به دنبال آن یک عدد نشان داده میشوند. این اعداد از یک تا شش شمارهگذاری شده و به ترتیب کوچک به بزرگ اهمیت موضوع را نشان میدهند.
تگ H1
برچسب H1 بسیار مهمتر از H6 است. معمولا تیتر اصلی یا نام صفحه با H1 نشان داده میشود و همیشه در بالای سایت و یا صفحه قرار میگیرد.
اگر شما صفحه و یا وبسایت فروش محصولات ارگانیک دارید، بهتر است که تگ H1 آن صفحه چیزی شبیه به:
- “محصولات سالم و طبیعی”
- “مزایای استفاده از محصولات ارگانیک”
- و یا « هر آن چیزی که باید در مورد محصولات ارگانیک بدانید” باشد.
تگ H2
تیتر یا تگ H2 برای قرار دادن عنوانهای مختلف داخل مقاله قرار میگیرد. برای مثال، اگر شما بخواهید در مورد محصولات سالم و طبیعی صحبت کنید، احتمالاً تیترهایی مانند:
- نحوه کاشت
- مراقبت از محصول
- زمان مناسب برای برداشت , …
نیاز خواهید داشت. این تیترها با تگ H2 درون مقاله قرار میگیرند.
تگ H3
تگهای H3 برای دادن اطلاعات اضافی و کمی متفاوت نسبت به تگهای H2 در مقاله قرار میگیرند. برای مثال، شما در حال صحبت در مورد “نحوه کاشت” هستید ولی نیاز دارید در مورد آبیاری هم سخن بگویید. در این زمان از تیتر “آبیاری” با تگ H3 استفاده میکنید. از باقی تگها هم خیلی استفاده نمیشود، ولی همان کاربردی که تگ H3 برای تگ H2 دارد، تگ H4 برای تگ H3 دارد و همین روند تا تگ H6 ادامه دارد.
نکته: استفاده از کلمات کلیدی در برچسب تیترها به ویژه H1 ضروری است! در صورت نبود اینگونه کلمات وبسایت شما در رتبهبندی نتایج موتور جستجو افت میکند.
همانطور که گفته شد، موتورهای جستجو برای پیدا کردن جواب سوال کاربر، به برچسبهای سایت نگاه میکنند نه محتوای آن و این موضوع نشاندهنده اهمیت این برچسب است. برچسب سرتیترها با دستهبندی محتوا، اطلاعات سایت و جداسازی آنها به بخشهای اختصاصیتر مطالعه سایت را برای کاربران راحتتر میکند و باعث افزایش بازدید و جذب مخاطب میشوند.
تفاوت بین برچسب عنوان و برچسب سرتیتر چیست؟
اگر با HTML آشنا نیستید ممکن است بین توضیح برچسب عنوان و برچسب سر تیتر دچار اشتباه شوید. همانطور که در مقاله برچسب عنوان توضیح داده شد، عنوان صفحه عنصری از HTML است. که در صفحه نتیجه موتور جستجو و مرورگرها ظاهر میشود.
برچسب عنوان، عنوان یک صفحه وب را به موتورهای جستجو معرفی میکند.
برچسب سرتیتر یا تگ هدر عنوان مطالب شما را نشان میدهد و محل قرارگیری آن، در قسمت بالایی محتوا است.
کارهایی که نباید با برچسب های سرتیتر انجام دهید:
- آنها را با کلمات کلیدی بمباران نکنید.
استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در برچسبهای HTML بر روی سئوی سایت شما تأثیر منفی میگذارد.
- بیش از یک برچسب H1 در مقاله استفاده نکنید.
این ممکن است باعث شود که گوگل شک کند که میخواهید کلمات کلیدی خود را به آن تحمیل کنید.
اگر ترتیب استفاده از H1 تا H6 را رعایت نکنید، ساختار سرتیترها به هم ریخته و این به سئوی داخلی صفحه و سایت شما آسیب میزند.
برای حل این مسئله میتوانید:
- از برچسبهای بعدی HTML استفاده کنید
- و یا مقاله را در چندین بخش منتشر کنید.
- از برچسب های تکراری HTML در صفحات مختلف استفاده نکنید و سعی کنید محتوایی با عنوانهای مختلف داشته باشید.
هر آنچه که برای کاربران قابل مشاهده یا نامرئی باشد میتواند بر روی سایت شما تأثیر بگذارد. برچسب HTML هم یکی از آنهاست.
نحوه قرار دادن تگها در صفحه
اگر سایت شما وردپرسی است، کار سختی برای استفاده از تگها نخواهید داشت. کافی است که روی عبارت مدنظر کلیک کنید و گزینه تیتر (H2) را انتخاب کنید. اگر قصد اضافه کردن تگ H3 و یا H4 را دارید، میتوانید از همان روش گفته شده استفاده کنید.
اما اگر سایت شما یک سایت اختصاصی است، نمیتوانید مانند وردپرس تگها را در صفحه تبدیل کنید. بلکه باید برای آنها کد بنویسید! البته این کد نوشتن کار سختی نیست. به مثال زیر توجه کنید:
<h1>نحوه کاشت گل آفتابگردان<h1>
<h2>آبیاری گل آفتابگردان<h2>
<h3/>مراقبت از گل آفتابگردان<h3>
با روش بالا میتوانید تگ H1 و باقی تگها را در صفحه وارد کنید. این نکته را فراموش نکنید که شما میتوانید هر تعداد تگ H1 تا H6 را در صفحه وارد کنید، اما فقط یک تگ H1 باید در هر صفحه وجود داشته باشد.
0 Comments
Trackbacks/Pingbacks