سئو سایت چیست؟ سئو شامل چه بخش هایی است؟

داشتن یک سایت = داشتن یک شعبه به وسعت جهان

اینترنت یک بخش جدانشدنی از زندگی همه انسان‌هاست. ما هر روز برای کوچک‌ترین کارهای خود به اینترنت نیاز داریم. این وابستگی به اینترنت باعث شده است که بسیاری از صاحبین مشاغل در زمینه‌ها و حوزه‌های مختلف، یک شعبه آنلاین نیز برای خود افتتاح کنند، شعبه‌ای به نام سایت! با داشتن یک سایت، تمام پروسه جذب مشتری و فروش محصولات به صورت آنلاین انجام می‌شود. اما مسئله مهم این است که چگونه می‌توانیم در فضای اینترنت مشتری جذب کنیم؟ اینجاست که نام سئو و کارشناسان سئو مطرح می‌شود. سئو می‌تواند سایت شما را به افراد مختلفی در گوگل و یا هر موتور جستجوی دیگری نشان بدهد و برای شما مشتری‌های جدید جذب کند.

سئو چیست؟

‏ SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization و به معناي بهينه‌سازي موتورهای جستجو است. هدف سئو بهتر کردن سایت شما برای دو گروه است. اولین گروه ربات‌های گوگل یا همان خزنده‌ها (Crawlers) هستند. این خزنده‌ها سایت شما را از جنبه‌های مختلف بررسی می‌کنند و از نتایج به دست آمده برای رتبه بندی سایت‌ها در نتایج جستجو استفاده می‌کنند.  گروه دوم انسان‌ها هستند. سئو به شما کمک می‌کند تا سایت خود را بر اساس الگوریتم‌های موتور جستجو بهینه سازی کنید تا به همین وسیله کاربران بیشتری را جذب کنید. به طور کلی سئو باعث افزایش ترافیک و ورودی سایت می‌شود. اما سئو شامل چه مواردی می‌شود؟

برخلاف تصورات، سئو فقط یک چیز نیست. سئو یک فرآیند متشکل از چندین بخش مهم است. بیایید با بخش‌های سئو بیشتر آشنا شویم.

محتوای باکیفیت

محتوا برای سئو مانند موتور برای ماشین است، مهم نیست که شما چه ماشینی در اختیار دارید، اگر موتور آن ماشین دچار اشکال باشد، شما هرگز نمی‌توانید از ماشین خود لذت ببرید. “محتوا پادشاه است”، این نقل قول از بیل گیتس است! پس اگر شما هم رویای بودن در صفحه یک نتایج جسجتو را در سر می‌پرورانید، بهتر است روی محتوای سایت خود بیشتر از قبل تمرکز کنید. وظیفه بررسی محتوا و مقالات یک سایت بر عهده خزنده‌های گوگل است، اما چگونه می‌توان رضایت این خزنده‌ها را به دست آورد؟

خزنده‌های گوگل در ابتدا ساختار و موضوع صفحه را بررسی می‌کنند. این کار به خاطر این انجام می‌شود که ربات‌ها بفهمند که مقاله شما درباره چه موضوعی نوشته شده است. قدم بعدی بررسی چند فاکتور مهم از جمله؛ لینک‌های داخلی (لینک‌‌هایی که از مقاله به صفحات دیگر سایت خودتان متصل شده‌اند)، لینک‌های خارجی (لینک‌هایی که از داخل مقاله به یک/چند سایت دیگر متصل شده‌اند)، ارتباط کلمات کلیدی با صفحه و در نهایت کارآمد بودن اطلاعات مقاله.

یک موضوع مهم دیگر که باید به آن اشاره کرد، یونیک یا منحصر به فرد بودن مقالات است. اتفاقی که در بسیاری از وب‌سایت‌های سرتاسر جهان رخ می‌دهد. برای مثال، شما در حال خواندن یک مقاله هستید و تصمیم می‌گیرید که بخشی از آن را در سایت خود نیز آپلود کنید. این کار با این تفکر انجام می‌شود که “هیچ‌کس متوجه کپی بودن این بخش از مقاله نخواهد شد”. بله، درست است. شاید هیچ انسانی قادر نباشد که کپی بودن یک پاراگراف را در اقیانوس محتوای در اینترنت را تشخیص بدهد، اما مطمئن باشید که خزنده‌های گوگل این موضوع را در کسری از ثانیه تشخیص خواهند داد.

خزنده‌های گوگل قادر هستند که در یک ثانیه میلیون‌ها کلمه را تجزیه و تحلیل کنند. این یعنی، به هیچ‌وجه نباید حتی یک پاراگراف هم از محتوای سایت شما کپی باشد وگرنه باید خود را برای مواجه با جریمه‌های گوگل آماده کنید.

اجزای مختلف سئو

سئوی داخلی و تکنیکال

سئوی داخلی شامل تمام مواردی می‌شود که ما قادریم در صفحه یک سایت ببینیم. برای مثال: تصاویر، مقالات، لینک‌ها، توضیحات متا، ویدئوها، پادکست‌ها وغیره. هدف سئوی داخلی بهینه سازی ویژگی‌های داخل سایت برای موتور جستجو و کاربران است. سئوی تکنیکال نیز به کاربردی بودن بخش‌های مختلف سایت می‌پردازد. برای مثال، ممکن است یکی از صفحات سایت شما از دسترس خارج شده باشد و یا بخش‌هایی از سایت از دسترس کاربران خارج باشد. اگر شما صاحب یک سایت فروشگاهی هستید، بهتر است که توجه بیشتری به سئوی تکنیکال داشته باشید.

داشتن یک سایت که از نظر سئوی داخلی و تکنیکال در سلامت کامل باشد، شانس شما را برای بودن در رتبه‌های برتر گوگل افزایش می‌دهد. اگر به دنبال یک راهنمایی برای بررسی سئوی داخلی و تکنیکال سایت خود هستید، به اطلاعات زیر توجه کنید:

  1. برای هر صفحه یک کلمه کلیدی اصلی و 3 الی 4 کلمه کلیدی مرتبط استفاده کنید!
  2. از کلمه کلیدی خود در پاراگراف اول و URLهای آن صفحه استفاده کنید!
  3. به محتوای خود نظم بدهید و از قابلیت‌های متمایز کننده مانند جدول، لیست و عدد گذاری برای نکات در مقاله استفاده کنید!
  4. از محتوای مصور (فیلم و عکس) در متن خود استفاده کنید!
  5. برای تصاویر و ویدئوهای استفاده شده، متن جایگزین(Alt text) استفاده کنید!
  6. از کلمات کلیدی خود در توضیحات متا استفاده کنید!
  7. استفاده از تگ‌ها را فراموش نکنید!

سئوی خارجی

سئوی خارجی شامل فعالیت‌هایی است که فقط شما و خزنده‌های گوگل قادر به دیدن و بررسی آن هستید. معروف‌ترین فعالیتی که در سئوی خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد، لینک سازی خارجی است. برای لینک سازی روش‌های بسیاری وجود دارد اما محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین روش، انتشار مقالات در دیگر سایت‌ها است که از داخل آن مقاله به سایت خود لینک می‌سازید. البته این روش گاهی برای شما هزینه دارد و گاهی نیز به صورت رایگان انجام می‌شود. در ایران این کار با عنوان “رپورتاژ آگهی” شناخته شده است. اما چه نکاتی باید در انتشار رپورتاژ آگهی و لینک سازی خارجی رعایت شود؟

نکته اول:

تولید یک مقاله مناسب با سایت میزبان. شما با بررسی سایت میزبان‌تان می‌توانید نوع نوشتن، تعداد کلمات و تعداد تصاویر استفاده شده در هر مقاله را متوجه شوید و سعی کنید که مطلبی بنویسید که گویی توسط خود ادمین‌های سایت نوشته شده‌اند. با این کار، شما یک لینک کاملاً طبیعی ساخته‌اید و این لینک به اعتبار و ارزش شما در نزد گوگل می‌افزاید.

نکته دوم:

کیفیت سایت میزبان! کیفیت سایت میزبان یکی از تاثیرگذارترین فاکتورها در لینک سازی خارجی است. اگر سایت مقابل یک سایت باکیفیت باشد، مطمئناً شما سود بیشتری از انتشار رپورتاژ آگهی در آن سایت خواهید برد، مثل تعداد کلیک بیشتر و جذب ورودی و ترافیک. اما این کیفیت بر چه معیاری سنجیده می‌شود؟ قدرت ایندکس شدن مطالب سایت، سرعت سایت، ترافیک سایت و نحوه عملکرد سایت. این 4 نکته تعیین می‌کنند که آیا یک سایت برای انتشار رپورتاژ آگهی و پرداخت هزینه مناسب است یا خیر.

پی‌نوشت: ایندکس شدن یعنی زمانی که ربات‌های گوگل یک مطلب را بررسی می‌کنند و در نتایج جستجو (رتبه اهمیت ندارد) به نمایش در می‌آورند. هر چه قدرت ایندکس سایت بیشتر باشد و مطالب زودتر ایندکس شوند، برای رپورتاژ آگهی شما مناسب‌تر است. این مزیت به این دلیل است که خزنده‌ها از یک لینک داخل مقاله به یک لینک دیگر حرکت می‌کنند، پس هرچه مقاله شما زودتر ایندکس شوند، ربات‌های گوگل زودتر به سایت شما می‌رسند و سایت شما را ارزیابی می‌کنند.

نکته سوم:

مرتبط بودن محتوای سایت میزبان به حوزه فعالیت شما! دقت کنید که کیفیت و ترافیک سایت میزبان شما را وسوسه نکند، تا زمانی که سایت میزبان هیچ ارتباطی به سایت شما نداشته باشد، ترافیک و کیفیت بی‌معناست. در انتخاب سایت میزبان به این نکته توجه داشته باشید که سایت میزبان بخشی در مورد حوزه فعالیت شما داشته باشد. برای مثال، اگر شما در زمینه فروش میوه و سبزیجات فعال هستید، لینک ساختن در یک سایت مرتبط با تکنولوژی برای شما دستاوردی نخواهد داشت.

نکته چهارم:

کلمات کلیدی را اسپم نکنید! اشتباهی که خیلی هم در میان ادمین‌ها و بعضی از کارشناسان سئو دیده می‌شود، باور به استفاده بیش از حد کلمات کلیدی است. استفاده از کلمات کلیدی در بخش‌های مختلف مقاله برای کسب رتبه ضروری است اما استفاده بیش از حد آن، باعث اسپم شدن آن کلمه می‌شود.

نکته پنجم:

لینک ساختن به صفحات مرتبط با کلمات کلیدی مرتبط. بین سایت‌های ایرانی رایج است که در هر رپورتاژ آگهی، کاربر می‌تواند در ازای پرداخت مبلغی داخل مقاله سه لینک قرار دهد. فعلاً بحثی در مورد مفید یا مضر بودن این کار نداریم، اما نکته اینجاست که شما باید به خاطر اینکه حداکثر استفاده ممکن را ببرید، از سه لینک خود استفاده کنید. اما همه لینک‌ها را به یک صفحه وصل نکنید! مطمئناً صفحات مهم دیگری در مقالات شما موجود است که می‌خواهید به دیگران نشان بدهید، از آن‌ها هم استفاده کنید!

سرعت سایت

سرعت سایت یکی از سه فاکتور اصلی برای رتبه بندی سایت‌ها در نتایج جستجوی خود یا همان SERPs است. اما دلیل این همه اهمیت سرعت سایت چیست؟ گوگل که محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین موتور جستجوی قرن است، همواره تلاش می‌کند تا به کاربران خود بهترین‌ خدمات را ارائه کند. یکی از راه‌ها، جواب دادن سوالات کاربران خود به سریع‌ترین روش ممکن است. پس اگر سایت شما با محتوای غنی پر شده و سرعت سایت نیز بالاست، مطمئناً شما یکی از گزینه‌های منتخب گوگل برای بودن در صفحه اول نتایج جستجو هستید. برای بالا بردن سرعت سایت خود، می‌توانید از اطلاعات زیر استفاده کنید.

  • تصاویر و ویدئوهایی که می‌خواهید در سایت خود منتشر کنید نباید بالای 200 کیلوبایت باشند.
  • از کارکترهای غیرضروری در URL صفحات خود استفاده نکنید.
  • ریدایرکت شدن صفحات را به حداقل برسانید.
  • اطلاعات کاربران را کش/ذخیره کنید. در این صورت، نیاز نیست برای هر دفعه ورود یک کاربر کل صفحه برای او لود شود.
  • از سرور و هاست اشتراکی استفاده نکنید. به جای استفاده از یک هاست اشتراکی، از یک هاست اختصاصی برای افزایش سرعت و امنیت سایت استفاده کنید.
  • تصاویر سایت را بهینه سازی کنید و حجم آن‌ها را کاهش دهید.
  • از روش lazy loading استفاده کنید. در این روش، کاربر حتی اگر برای اولین بار بخواهد وارد سایت شما شود، نیاز نیست کل سایت برای او لود شود. فقط بخش‌هایی از سایت برای او لود می‌شود که کاربر در حال تماشای آن بخش است.

اقدامات انجام شده برای ارتقاء سئو

سازگار بودن با موبایل

امروزه بیشتر از 59 درصد از جستجوهای انجام شده در موتورهای جستجو توسط تلفن‌های همراه انجام می‌شود. سئو یا همان بهینه سازی موتورهای جستجو سعی می‌کند که سایت شما را به یک منبع امن و مورد اطمینان برای کاربران تحت وب تبدیل کند. سازگار بودن سایت (Responsive design) یکی از فاکتورهای اصلی گوگل برای دسته بندی سایت‌ها در صفحه نتایج جستجو است. پس اگر سایت شما با موبایل سازگار نیست، بهتر است از تیم توسکاوب بخواهید که صفحه شما را برای کاربران موبایلی نیز سازگار کند.

چگونه می‌توانیم بفهمیم که یک سایت با کاربران موبایلی سازگار است؟ برای اینکه متوجه شوید که آیا سایت شما موبایل-فرندلی است یا خیر، می‌توانید از دو روش استفاده کنید. روش اول این است که با یک تلفن همراه وارد سایت خودتان شوید و ببینید که آیا تمامی بخش‌ها به درستی برای شما به نمایش در می‌آید یا خیر. روش دوم رفتن به صفحه Mobile-friendly test است. وقتی وارد این صفحه شدید، URL سایت خود را در کادر به نمایش درآمده وارد کنید و صبر کنید. در کمتر از یک دقیقه گوگل نتیجه را به شما اعلام خواهد کرد.

حالا که تا حدودی با بخش‌های مختلف آن آشنا شدیم، بیایید با هم روند کار سئو روی یک سایت را بررسی کنیم.

سئو و تاثیرات آن بر یک سایت

موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ، همانطور که قبلاً اشاره کردیم، از ربات‌ها برای بررسی و آنالیز صفحات مختلف استفاده می‌کنند که به اصطلاح به آن‌ها “خزنده” گفته می‌شود. این ربات‌ها وظیفه جمع‌آوری اطلاعات، بررسی و دسته بندی این اطلاعات را بر عهده دارند. این دسته بندی در فضای اینترنت را می‌توان با یک مثال ساده، قابل فهم کرد. یک کتابخانه بزرگ را تصور کنید، شما وارد این کتابخانه می‌شوید و مسئله‌ای که در جستجوی آن هستید را روی یک تکه کاغذ می‌نویسید و آن را در یک سطل مخصوص می‌اندازید.

در قدم بعد الگوریتم‌ها وارد عمل می‌شوند. هر موتور جستجویی برای اینکه بتواند نیاز کاربران خود را رفع کند، نیاز به الگوریتم‌های مختلفی دارد. هدف از ایجاد الگوریتم‌های مختلف، بالا بردن هوش مصنوعی خزنده‌ها است تا بتوانند یک مطلب، صفحه و یا سایت را از جنبه‌های مختلف بررسی و بهترین نتیجه را به کاربر ارائه کنند. الگوریتم‌ها صدها فاکتور را برای دسته بندی صفحات در نتایج جستجو بررسی می‌کنند. مانند اینکه کتابدار تمام کتاب‌های موجود در کتابخانه را خوانده و با خواندن سوال شما، دقیقاً می‌داند که کدام کتاب، در کدام صفحه و پاراگراف می‌تواند جواب خوبی برای سوال شما باشد.

هدف سئو این است که سایت شما را منطبق با الگوریتم‌های موتور جستجو پیش ببرد تا رضایت خزنده‌ها و در نهایت گوگل را برای بودن در صفحه اول و رتبه‌های برتر جلب کند.

برخلاف گوگل ادز (Google ads)، شما نمی‌توانید برای بودن در رتبه‌های برتر صفحه یک به موتورهای جستجو پول پرداخت کنید. بودن در صفحه یک به صورت ارگانیک و طبیعی نیازمند سئو است. اینجا زمانی است که کار تیم سئوی توسکاوب شروع می‌شود. تیم توسکاوب 4 پلن مختلف سفارش پروژه سئو برای استفاده مشتری‌ها طراحی کرده است که هر کدام با توجه به نیاز و بودجه مشتری به کار گرفته می‌شوند.

افراد  موفق در حوزه ی سئو

اگر علاقمند به ورود به حوزه ی سئو هستید بهتر است افراد موفق و سرشناس این حوزه را بشناسید.

 مت کاتس (رئیس تیم وب اسپم در گوگل )

مت کاتس

اگر فقط یک نفر وجود داشته باشد که شما برای اخبار و اطلاعات مربوط به جستجوگرها نیازمند باشید تا او را دنبال کنید، قطعا مت کاتس خواهد بود. زیرا او با گوگل در ارتباط است.

مت، طی این سال‌ها با انتشار صدها ویدئو و به اشتراک گذاشتن اطلاعات ارزشمندی در زمینه سئو، به خیلی از صاحبان مشاغل و مدیران سایت در بالا بردن رتبه‌ی سایتشان کمک کرده است. در حال حاضر او با داشتن بیش از 438،000 دنبال کننده در توییتر یکی از تاثیرگذارترین افراد مشهور در دنیای وب است.

رند فیشکین (بنیانگذار moz)

رند فیشکین

MOZ یکی از معروف‌ترین و پر مخاطب‌ترین سایت‌ها در حوزه‌ی سئو و دیجیتال مارکتینگ است. رند فیشکین از سال 2007 تا 2014 در سمت مدیر عاملی این شرکت بوده است. وی کماکان در حال همکاری با این سایت است. اما در حال حاضر تمرکز خود را به روی ساخت و بازاریابی MOZ WIZARD گذاشته است. وی چندین کنفرانس عمومی در شرکت های بزرگ از جمله فیسبوک و گوگل، مایکروسافت نیز داشته است.

 دنی سالیوان (موسس وب سایت معروف Marketing Land)

دنی سالیوان

شاید باورش برای شما سخت باشد اما او در سال 1996 درباره‌ی موتورهای جستجوگر نوشته است، در زمانی که حتی گوگل هم وجود نداشت. از او به عنوان پدر خوانده ی علم سئو یاد می‌کنند. وی در سال 2006 یکی از سایت‌های سئو موفق خود را با نام Search Engine Watch به ارزش 43 میلیون دلار فروخت.

سئو در ایران

با اهمیت پیدا کردن بهینه‌سازی موتورهای جستجو در سراسر دنیا، و تاثیرگذاری آن بر بازدهی و سود صاحبان مشاغل و بازارهای جهانی، مدیران سایت‌های ایرانی بر آن شدند تا با استفاده از این دانش و با راهکارهای قانونی و اخلاقی حضور موثری در وب داشته باشند و در مسیر ارائه بهترین پلتفرم برای معرفی محصولات و خدمات به مخاطبین کمک کنند. این جنبش و فعالیت تقریبا از سال 83 در ایران ایجاد شد. در سال 92 این موضوع شکل جدی‌تری به خود گرفت. به طوری که امروزه سئو تبدیل به سرویسی مهم و شناخته شده در صنعت دیجیتال مارکتینگ در ایران شده است.

admin

admin

2 Comments

    • fateme agahi

      سلام آزادی عزیز
      SERP مخفف کلمه Search Engine Result Pages هست به معنای صفحات نتیجه موتورهای جستجو , به این معنی که وقتی شما موضوعی رو در موتور جستجو گوگل سرچ میکنید به نتایجی که گوگل برای شما میاره SERP میگن.

Trackbacks/Pingbacks

  1. همه چیز درباره اینترنت- تاریخچه اینترنت-کاربرد اینترنت - وبلاگ توسکاوب - […] ومحصولات خود را درمعرض دید مشتریان بالقوه قرار دهند.بهینه سازی موتور جستجو و متخصصان حوزه سئو در این راستا…
  2. سئو داخلی ( On-page SEO )-فعالیت های حوزه سئو داخلی - وبلاگ توسکاوب - […] مشتریان بالقوه قرار دهند. تمامی این اقدامات به وسیله سئو صورت […]
  3. تاریخچه ی بیست ساله سئو -تاریخچه بهینه سازی موتورهای جستجو-سئو - وبلاگ توسکاوب - […] سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization بوده و به معناي بهينه سازي موتورجستجواست. هدف سئو، افزايش كمي و كيفي…
  4. تاریخچه ی بیست ساله سئو -تاریخچه بهینه سازی موتورهای جستجو-سئو - وبلاگ توسکاوب - […] سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization بوده و به معناي بهينه سازي موتورجستجو است. هدف سئو، افزايش كمي و…
  5. رتبه بندی، اعتبار سایت شماست - آموزش های سئو - وبلاگ توسکاوب - […] جستجو و معرفی محصولات خود افزایش دهید و به این حوزه سئو می […]
  6. همه چیز درباره اینترنت- تاریخچه اینترنت-کاربرد اینترنت - وبلاگ توسکاوب - […] ومحصولات خود را درمعرض دید مشتریان بالقوه قرار دهند. بهینه سازی موتور جستجو و متخصصان حوزه سئو در این…
  7. موتورهای جستجو - نحوه کار و رتبه دهی موتورهای جستجو - وبلاگ توسکاوب - […] مهم‌ترین اصل در سئو نیز می‌باشد. چرا که اگر سایت شما در جستجو پیدا نشود […]
  8. تاریخچه ی بیست ساله سئو -تاریخچه بهینه سازی موتورهای جستجو-سئو - وبلاگ توسکاوب - […] سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization بوده و به معناي بهينه سازي موتورجستجو است. هدف سئو، افزايش كمي و…
  9. تاریخچه ی بهینه سازی موتورهای جستجو (سئو) - […] سئو (SEO) مخفف عبارت Search Engine Optimization بوده و به معناي بهينه سازي موتورجستجو است. هدف سئو، افزايش كمي و…

Submit a Comment

دسته بندی‌ها

آخرین خبرها

آخرین مطالب وبلاگ

 مطالب پیشنهادی و داغ