فهرست
طراحی وب یعنی طراحی صفحاتی که در اینترنت آنلاین هستند که شامل طراحی ظاهری و کاربردی صفحات وب سایت و نحوه تعامل کاربر با صفحه میشود. اکثر توسعه دهندگان وب از زبانهای کدنویسی HTML، CSS و جاوا اسکریپت برای طراحی سایت استفاده میکنند و برخی به سراغ سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) مانند WordPress، Squarespace و غیره میروند.
در این مقاله قرار است به سراغ راهنمای یادگیری طراحی سایت با استفاده از کدنویسی برویم و هر چیزی که برای طراحی یک وبسایت عالی نیاز دارید را بررسی کنیم. همچنین چنانچه قصد دارید در زمینه طراحی سایت حرفهای شوید مقاله نقشه راه یادگیری طراحی سایت| 4گام طراحی وب حرفهای را حتما مطالعه کنید.
طراحی سایت به چه تخصصهایی نیاز دارد؟
طراحی سایت درست مثل هر کار تخصصی و پیچیدهای که در دنیا وجود دارد به چندین متخصص مختلف نیاز دارد. در واقع همین مسئله است که باعث میشود اکثر طراحان سایت در روند یادگیری طراحی سایت چیزهایی را یاد بگیرند که در نگاه اول به کار آنها ربطی ندارد. در ادامه صحبتمان با متخصصهایی که برای دیزاین وب با هم کار میکنند آشنا میشویم:
گرافیست سایت
گرافیستها مسئول زیبایی شناسی وبسایت هستند؛ از طراحی لوگوها گرفته تا فونت و تصاویر استفاده شده در طراحی وبسایت باید توسط گرافیست طراحی و بررسی شوند. به طور معمول گرافیستهای وب به صورت موازی با توسعه دهندگان سایت کار میکنند تا یک وبسایت طراحی شود.
برنامه نویس سمت سرور
همانطور که از نام این متخصص پیدا است، وظیفه توسعه برنامهها و کدهایی که روی سرور اجرا میشوند به عهده برنامه نویسان سمت سرور است. این توسعه دهندگان بیشتر روی پشت صحنه سایت تمرکز میکنند و به عنوان Back-end developer هم شناخته میشوند. از مهمترین وظایف توسعه دهندگان بک اند میتوان به کدنویسی داینامیک وبسایت، توسعه برنامههای کاربردی وب و اتصال وب سایتها به پایگاههای داده اشاره کرد.
برنامه نویس سمت کاربر
برنامه نویسی سمت کاربر شامل برنامهها و کدهایی میشود که روی دستگاه کاربر اجرا میشوند. در واقع توسعه دهندگان سمت کاربر بر روی بخشهایی تمرکز دارند که کاربر با آنها تعامل دارد. برنامه نویسان سمت کاربر به عنوان Front-end developer نیز شناخته میشوند و از مهمترین وظایف آنها میتوان به طرح بندی اولیه وبسایت، توسعه رابطهای کاربری و همکاری با گرافیست برای افزودن عناصر بصری مانند رنگها و فونتها اشاره کرد.
همانطور که متوجه شدید، برای شروع یادگیری طراحی سایت باید شاخه و تخصصی که میخواهید در آن آموزش ببینید را انتخاب کنید. البته هستند طراحانی که در هر سه تخصص بالا مهارت دارند و بیشتر کارها را به تنهایی انجام میدهند.
نقشه راه یادگیری طراحی سایت

چنانچه قصد کسب مهارت و حرفهای شدن در هریک از گامهای زیر را دارید میتوانید با کلیک بر روی لینک آموزش طراحی سایت دانشجویار از آموزشهای این وبسایت و همچنین مشاوره رایگان متخصصین این حوزه بهرهمند شوید.
گام اول: زبان HTML را یاد بگیرید
اولین قدم برای یادگیری طراحی وبسایت، یادگیری زبان HTML خواهد بود. زبان HTML زبان پایه اینترنت و صفحات وب است. هر وب سایتی که در مرورگر خود باز میکنید؛ از شبکههای اجتماعی گرفته تا وبسایتهای موسیقی، همگی از HTML استفاده میکند.
تمام افرادی که قصد دارند روی طراحی وب کار کنند باید با اهمیت HTML و کاربردهای آن آشنا باشند. یادگیری این زبان به شما کمک میکند نحوه کار کردن وبسایتها را درک کنید و بتوانید از این زبان برای طراحی عملکردهای ساده تا پیچیده استفاده کنید.
گام دوم: CSS را یاد بگیرید
گام دوم برای یادگیری طراحی سایت، یادگیری CSS خواهد بود. این زبان از این نظر برای طراحی وبسایت مهم است که تمام ظاهر وب سایت شما را کنترل میکند. تایپوگرافی، رنگها، طرحبندی صفحه و سایر جنبههای بصری وبسایت شما همگی توسط CSS کنترل میشوند.
علاوه بر موارد بالا، CSS به شما این امکان را میدهد تا طراحی و قالب بندی کل وب سایت خود را از یک نقطه کنترل و تنظیم کنید. در حقیقت همین ویژگیها است که باعث میشود CSS در میان طراحان وب از جایگاه بالایی برخوردار باشد.
گام سوم: یادگیری جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت (JS) به دلیل پشتیبانی از امکان اجرای محتوای داینامیک در صفحات وب، یکی از زبانهای بسیار محبوب است و تمام مرورگرهای جهان از آن پشتیبانی میکنند. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی شیء (Object) محور است که همراه با HTML در صفحات وب استفاده میشود.
جاوا اسکریپت میتواند وب سایت را تعاملیتر و کاربر پسندتر کند. JS همچنین به ناوبری آسانتر بازدیدکنندگان کمک میکند. علاوه بر این موارد جلوههای بصری پویا و افکتهای انیمیشنی همگی با جاوا اسکریپت قابل طراحی هستند.
مزیت دیگر جاوا اسکریپت استفاده آن از منابع مرورگر است! در واقع این زبان از قدرت پردازشی مرورگر برای اجرای کدهای خود استفاده میکند و فشار روی سرور را کاهش میدهد. همین موارد باعث شدند تا یادگیری جاوا اسکریپت به عنوان سومین قدم برای یادگیری طراحی سایت در نظر گرفته شود.
گام چهارم: یادگیری PHP برای طراحی Back-end
نهایتا برای یادگیری طراحی سایت باید یکی از زبانهای طراحی Back-end را بلد باشید. در اینجا ما به سراغ PHP رفتیم چرا که یکی از محبوبترین زبانها برای برنامه نویسان سمت سرور است. در تعریف ساده، PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که در HTML گنجانده شده. این زبان به دلیل سرعت و انعطاف پذیری بالایی که دارد، به سنگ بنای جهان توسعه وب تبدیل شده است.
چیزی حدود 79 درصد از تمام وبسایتهای جهان برای توسعه سمت سرور سایت خود از زبان PHP استفاده میکنند. فیسبوک، ویکی پدیا و وردپرس از مشهورترین نمونههای استفاده از PHP هستند.
ابزارها و ویرایشگرهای مناسب برای یادگیری طراحی سایت

ابزارها و ویرایشگرهای زیادی برای یادگیری طراحی سایت وجود دارند که نمیتوان همه آنها را در این مقاله بررسی کرد. به همین دلیل به سراغ بهترینهای این دسته از نظر کاربرانی خواهیم رفت که سالها است در زمینه توسعه وب فعالیت میکنند.
- Visual Studio Code
- Brackets
- Atom
- Net Beans
- Light Table
- RJ TextEd
- Komodo Edit
- Sublime Text 3
- Blue Fish
کلام آخر
یادگیری طراحی سایت میتواند سخت و پیچیده باشد اما داشتن یک راهنمای مناسب و آموزش پیوسته میتواند آموزش را راحتتر و به شما کمک کند خیلی سریع وارد بازار کار شوید. نکته بسیار مهم در طراحی سایت این است که یاد گرفتن یک بخش کوچک از این جهان بزرگ برای برنامه نویس شدن کافی نیست و یک برنامه نویس سایت دائما در حال یادگیری است! چنانچه هرگونه سوال درمورد مسیر راه یادگیری طراحی سایت دارید میتوانید از بخش نظرات سوالاتتان را مطرح کنید.
0 Comments