4 تکنیک بی نظیر برای نوشتن یک عنوان خوب برای مقاله

انتخاب یک عنوان خوب همیشه برای افراد فعال در حوزه تولید محتوا یک چالش جدی بوده است. محتوای یک متن و صفحه بسیار مهم است، شما باید همواره تلاش کنید تا صفحات خود را با محتوای غنی و آموزنده پر کنید. ارزش این کار در چند وقت اخیر، به خاطر آپدیت جدید الگوریتم گوگل که به نام Helpful content یا First-people content اهمیت این کار چند برابر شده است. اما همچنان این موضوع و عنوان یک مقاله است که نقش تعیین کننده را برای حضور در نتایج جستجو ایفا می‌کند.

یک عنوان خوب باید هم جذاب باشد، هم به کاربران و ربات‌های موتور جستجو بگوید که صفحه و محتوای شما در مورد چه چیزی است. انتخاب عنوانی که هم ارزش مقاله شما را پایین نیاورد و هم بتواند بالاتر از رقبای شما قرار بگیرد، شاید کار سختی باشد اما غیر ممکن نیست! تیم توسکاوب برای اینکه پروسه انتخاب یک عنوان خوب برای محتوا را برای شما آسان‌تر کند، این مقاله را تهیه کرده است. با ما همراه باشید.

چرا باید یک عنوان خوب انتخاب کنیم؟

یک عنوان خوب می‌تواند محتوای شما را یا به صفحه اول نتایج جستجو ببرد یا در اقیانوس‌ محتوای اینترنت غرق کند. رفتار ما انسان‌ها قبل از انجام هر کاری به این صورت است که اول نگاهی کلی به آن فعالیت می‌کنیم و سپس تصمیم به شروع فعالیت می‌گیریم. این یعنی کاربران هم از قبل نمی‌دانند قرار است روی کدام لینک کلیک کنند. آن‌ها وقتی موضوعی را جستجو می‌کنند، اول نگاهی به موضوعات صفحه نتایج جستو می‌اندازند تا ببینند کدام عنوان و کدام صفحه ممکن است جواب سوال آن‌ها را داشته باشد و سپس روی عنوانی که نظر آن‌ها را جلب کرده است کلیک می‌کنند.

این نشان می‌دهد که اگر بتوانید عنوانی بنویسید که هم جذاب باشد و هم جامع به نظر برسد، شانس شما برای جذب ورودی بیشتر به سایتتان افزایش می‌یابد. حالا نوبت این رسیده است که تکنیک‌های نوشتن یک موضوع خوب را با هم بررسی کنیم.

تکنیک های نوشتن یک عنوان خوب

ساده، کوتاه و سودمند

یک عنوان خوب حوصله کاربر را سر نمی‌برد و یک راست می‌رود سراغ موضوع اصلی! شاید در بعضی اوقات استفاده کردن از کلمات با قدرت بیشتر بتواند تاثیر بیشتری در رتبه گرفتن داشته باشد، اما این یک حقیقت است که برنده کسی است که همیشه رو بازی کند، بدون هیچ حیله و ترفندی! یک عنوان خوب، بدون بازی کردن با کلمات و پیچاندن لقمه به سراغ موضوع اصلی می‌رود! اما نکته آخر که شاید مهم‌ترین نکته باشد، سودمند بودن عنوان برای کاربر. یعنی کاربر وقتی عنوان صفحه را خواند، حس کند که با کلیک روی لینک شما یک چیز جدید به او اضافه می‌شود. به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • شرایط نگهداری گربه در خانه برای افراد حساس
  • چگونه گل سر سبد مجالس باشیم؟

دو عنوان بالا بهترین مثال برای درک هر چه بهتر اولین قدم نوشتن عنوان خوب هستند. عنوان‌هایی که هم کوتاه هستند، هم جذاب‌اند و هم کاربر احساس می‌کند که با خواندن این صفحات، مطالب مهمی را یاد می‌گیرد.

از اعداد استفاده کنید

شاید شما هم هنگامی که به دنبال یک منبع برای مطالعه در اینترنت می‌گردید، با صفحات زیادی مواجه شوید که از عدد در عنوان خود استفاده کرده‌اند. انجام این کار فقط یک دلیل دارد، تاثیر مثبت زیاد! شاید از نظر خیلی‌ها استفاده از عدد برای نوشتن یک عنوان خوب خیلی کاربردی نباشد اما خب این تفکر کاملاً اشتباه است. بحث ما استفاده از یک عدد مشخص نیست، حتی استفاده از اعداد شانس هم نیست، بلکه صرفاً استفاده از عدد برای نشان دادن ارزش محتوا است. اعداد این سیگنال را به کاربر می‌دهد که محتوای شما چقدر کاربردی است. شاید بپرسید چگونه، به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • 6 روش برای پرورش گل رز در خانه
  • 15 روش برای پرورش گل رز در خانه

هر دو عنوان بالا در مورد یک موضوع مشخص صحبت می‌کنند اما به نظر شما کدام عنوان رتبه بهتری کسب می‌کند؟ بدون شک عنوان “15 روش برای پرورش گل رز در خانه” شانس بالاتری برای کسب رتبه بهتر و کلیک بیشتر دارد. دلیل این کار بسیار واضح است، کاربر دوست دارد اطلاعات جامع‌ و کامل به دست بیاورد، پس سعی می‌کند صفحه‌ای را انتخاب کند که اطلاعات بیشتر و کاربردی‌تر در اختیارش قرار می‌دهد.

نکته: بعضی از عنوان‌ها محدود هستند و واقعاً نمی‌توان اعداد بالایی را در آن قرار داد. از طرفی دیگر، وقتی عدد نوشته شده در عنوان اگر خیلی بالا باشد، کاربر ممکن است احساس کند که شما صرفاً وقت او را تلف خواهید کرد. پس در استفاده از اعداد دقت کنید و فقط در عنوان‌هایی از آن استفاده کنید که شرایط رقابت در آن سخت است.

از صفت‌ های با بار مثبت و منفی استفاده کنید

وقتی بخواهیم یک چیزی را توصیف کنیم، مجبوریم تا از صفت‌های مثبت و منفی استفاده کنیم. برای مثال، وقتی از شما بپرسند که “نظرت در مورد کارمند جدید چیه؟”، شما احتمالاً در پاسخ می‌گویید؛ “خیلی آدم خوبیه، سرعت عملش بالاست و شیک لباس می‌پوشه”. شاید هم از کارمند جدید دل خوشی نداشته باشید، پس از صفت‌های منفی برای توصیف او استفاده می‌کنید. استفاده کردن از صفت‌ها صحبت‌های روزمره ما را جذاب‌تر می‌کند. پس چرا از این تکنیک در انتخاب یک عنوان خوب استفاده نکنیم؟ استفاده همزمان از اعداد و صفت‌های مثبت و منفی مطمئناً وضعیت رتبه صفحات شما را دسخوش تغییراتی خواهد کرد. به مثال‌های زیر توجه کنید:

  • 6 استایل جذاب که همه را محو تماشای شما می کند
  • 9 کار خطرناک که نباید در تولید محتوا انجام شود

از سوال استفاده کنید

استفاده کردن از سوال همیشه تاثیر مثبتی در رتبه گرفتن یک صفحه دارد، از این رو استفاده از سوال در عنوان صفحات از اهمیت بالایی برخوردار است. اهمیت این موضوع به این دلیل است که کاربران وقتی به دنبال چیزی در اینترنت می‌گردند، همیشه با سوال‌های آماده موتورهای جستجو را باز می‌کنند. برای مثال، شما باید برای چند روز در خانه تنها زندگی کنید. اولین مسئله‌ای که ذهن شما را درگیر می‌کند، دغدغه غذا خوردن است. پس در گوگل به دنبال طرز تهیه غذا می‌پردازید. تمامی عبارت‌هایی که شما برای جستجو آماده کرده‌اید، حالت سوالی دارند. برای مثال، “چجوری قرمه سبزی درست کنم؟” یا “با تخم مرغ به جزء نیمرو دیگه چه چیزایی میشه پخت؟“. استفاده کردن از سوال تاثیر انکارناپذیری در وضعیت صفحات شما دارد، پس هر زمان که لازم بود، عنوان‌هایی را انتخاب کنید که سوال کاربر باشد.

حرف آخر

روش‌های مختلف برای نوشتن یک عنوان خوب را با هم مرور کردیم. اما در قدم آخر، توسکاوب می‌خواهد به شما یک روش جذاب برای انتخاب عنوان آموزش دهد. فرمولی که شامل تمام روش‌های گفته شده است. به فرمول زیر دقت کنید:

عدد+ کلمه کلیدی+ صفت‌های منفی یا مثبت+ سود کاربر= یک عنوان خوب

اگر بتوانیم در یک عنوان، فرمول بالا را پیاده کنید، مطمئناً یک عنوان جذاب برای خود انتخاب کرده‌اید. البته به این موضوع توجه کنید که ترتیب اصلاً مهم نیست! به مثال‌های زیر توجه کنید:

به همین آسانی می‌توانید برای صفحات خوب عنوان خوب و جذاب انتخاب کنید.

admin

admin

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. برچسب عنوان (Title Tag) چیست؟- برچسب عنوان از چه نظر حائز اهمیت است؟ - وبلاگ توسکاوب - […] جایگاه و رتبه خوبی در نتیجه موتور جستجو داشته باشد، یک عنوان خوب می‌تواند تاثیر مثبت و یا حتی…
  2. اهمیت سئو داخلی ( On-page SEO ) برای بهیه سازی وب سایت شما - […] عنوان اولین بخش در چک لیست سئو داخلی قرار می‌گیرد. یک موضوع خوب و جذاب می‌تواند نرخ کلیک صفحه…

Submit a Comment

دسته بندی‌ها

آخرین خبرها

آخرین مطالب وبلاگ

 مطالب پیشنهادی و داغ