فهرست
سرعت سایت، قابلیت ایندکس شدن و دیگر جنبههایی که در ادامه به آنها میپردازیم، اهمیت ویژهای برای متحول کردن حضور شما در فضای مجازی و کسب رتبهی بالاتر در نتایج جستجو دارند. این عناصر کلیدی سئو، به شما در جذب مشتری بیشتر و افزایش نرخ تبدیل کمک بهسزایی خواهند کرد. گرچه، تمام سئو شامل این موارد نیست، ولی برای شروع و قرار گرفتن در مسیر صحیح، کافی هستند.
1- شناخت حوزه کسب و کار و مخاطبین
حوزه اصلی که کسبوکارتان در آن طبقهبندی میشود و همچنین جنس مخاطبینی که قصد جذبشان را دارید، مولفههایی هستند که پیش از تدوین هر گونه استراتژی سئو باید در نظر داشت باشید.
- در چه صنعت و کسبوکاری مشغولید؟
- رقبای اصلی تان چه کسانی هستند؟
- رقبای اصلیتان چگونه استراتژیهای سئو خود را عملیاتی میکنند؟
- رقابت در کدام بخشها شدیدتر است؟
این جنس سوالات شما را برای تدوین استراتژی سئو یاری میکنند و به شما ایدههای خوبی برای اینکه در مرحله بعد چه اقداماتی باید انجام دهید میدهند.
2- تحقیق درباره کلمات کلیدی
پس از تعیین نوع کسبوکار و مخاطبین، تحقیقات پیرامون کلمات کلیدی مهم و پیشبینی هرآنچه مخاطبین ممکن است جستجو کنند، مرحلهی بعدی کار است. این تحقیقات باید جامع باشند و همهی جوانب را درنظر بگیرند، چراکه تغییر کلمات کلیدی در میان راه، ممکن است به شکست تمام استراتژی سئو منجر شود.
3- درک هدف مخاطبین از جستجو
شناخت هدف مخاطبین از جستجو کلمات کلیدی مورد نظرشان، بدون شک یکی از حیاتیترین موارد برای موفقیت هر کمپین سئو است.
به عنوان مثال، فرض کنیم که مخاطب عبارت “ابزارهایی که برای باغبانی نیاز است” را جستجو میکند. قطعا در پشت این جستجو، هدفی نهفته است و وی به دنبال کسب اطلاعات در مورد خدمات یا کالاهایی است. شما در مرحلهی تحقیق در مورد کلمات کلیدی باید به اشکال گوناگون این گونه عبارات هم بیاندیشید و مثلا بر روی “ابزارهایی برای باغبانهای تازهکار”یا ” انتخاب ابزار برای باغبانی خانگی” سرمایهگذاری کنید.
همهی این موارد در فاز تحقیق بر روی کلمات کلیدی مشخص میشوند و هرچه این پژوهش عمیقتر باشد، بدون شک فرصتهای بهتری یافت خواهند شد.

4- گزارش گیری و تحلیل
میتوان گفت، مهمترین چیز دریک کمپین سئو، گزارشگیری دقیق است. اگر نتوانید از نتایج به دست آمده در کمپین خود گزارشگیری دقیقی داشته باشید، چگونه خواهید توانست تغییرات و متناسبسازیهای مورد نیاز را اعمال کنید؟
بسیاری از حوزههای کسبوکار، شاید حتی تا 6 ماه هم نیازی به ایجاد تغییر در استراتژیهای کلمات کلیدی خود نداشته باشند. اما اگر در حوزهای که در آن فعالیت میکنید، شرایط بازار به سرعت تغییر میکند، شاید نیاز باشد که هر دو ماه یک بار بر روی کلمات کلیدی مجددا تحقیق کنید تا متوجه شوید در شرایط فعلی، مخاطبین دقیقا به دنبال چه چیزی هستند. این به شما کمک میکند تا خود را با تغییرات به وجود آمده در فضای کسبوکار وفق دهید.
5- سئو موبایل
گوگل، نسخهی موبایل وبسایتها را در اولویت قرار میدهد. البته این به معنی کنار گذاشتن نسخههای دسکتاپ نیست. وب سایتهای دسکتاپمحور هنوز هم در نتایج جستجو وجود دارند. اما حرکت گوگل به سمت نسخه موبایل، نشان دهندهی آغاز دورهای جدید است.
گرچه، حرکت گوگل به این سمت خبر جالبی برای گرافیستها و طراحان وب سایت نیست، زیرا نوعی پسرفت محسوب شده و در نسخه موبایل، تمام خلاقیت و هنر آنها دیده نخواهد شد. اما چارهای نیست و باید سایتها را بر اساس استانداردهای اندروید و آیفون طراحی کرد، و یا مطمئن شد که هر دو نسخه دسکتاپ و موبایل به خوبی کار میکنند.
نکتهای دیگر در این مورد، ایجاد ساب دامین جداگانه برای نسخهی موبایل سایتها است که به شکل (m.domain.com) طراحی میشوند. گرچه اخیرا از این روش کمتر استفاده میشود، اما هنوز هم متداول است. از مشکلات ایجاد این نوع سایتهای موبایل، تولید محتوای تکراری و canonical URL است که تاثیر منفی بر سایت شما دارد. بهتر است که همان سایت اصلی خود را برای موبایل و دسکتاپ، واکنش گرا (responsive) کنید.
5- الگوریتم در حال به روز رسانی هسته گوگل
اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم، سیگنالهای هسته، الگوریتمی از گوگل است که عملکرد و سرعت سایتها را مورد ارزیابی قرار میدهد. شاخصهای آن به طور خلاصه شامل موارد زیر هستند:
- اندازه گیری سرعت بارگذاری (Largest Contentful Paint)
- بررسی میزان تعامل صفحات (First Input Delay)
- بررسی ثبات و هماهنگی عناصر دیداری (Cumulative Layout Shift)
این الگوریتم اخیرا به صورت مداوم به روزرسانی شده و با عناصر تجربهی کاربری (UX) ترکیب شده است. چیزی که باید در مورد این الگوریتم دانست این است که، سرعت سایت و تجربهی کاربری اکنون از شاخصهای رتبهدهی گوگل است و صاحبان کسبوکار باید بیشتر به آن بپردازند.
6- قابلیت شناسایی شدن توسط رباتهای گوگل
گوگل از طریق رباتهای خود سایتها و صفحات را شناسایی و ایندکس میکند. ساختمان و نقشهی سایت معیوب، عدم استفاده از لینکدهی داخلی و یا نداشتن فایل sitemap.xml در سایت خود، کار را برای رباتهای جستجوگر دشوار میکند و طبیعتا آنها نخواهند توانست صفحات شما را شناسایی کنند.
علاوهبراین، مشکلات فنی مانند خطاهای 404 یا وجود دستور / :Disallow در بخش robots.txt میتواند شناسایی و ایندکس شدن سایتتان را با مشکل مواجه کنند.
بنابراین، همواره سایت خود را مورد بررسی فنی قرار دهید و مطمئن شوید همهی صفحاتتان در دسترس گوگل هستند.
7- مسائل تکنیکال یا فنی در سئو
وجود نقص فنی میتواند تاثیری منفی بر همهی اجزای سایت شما داشته باشد. مثلا طولانی بودن زمان بارگذاری بخشی از فهرست سایتتان، یا وجود اشتباه تایپی در بخش اسکیما (Schema) و ناقص بودن نام برند یا شرکتتان، اشتباهات سادهای هستند که میتوانند کل استراتژی سئو شما را با شکست مواجه کنند.
هرچه سایتتان بزرگتر میشود، احتمال وجود این اشکالات هم بیشتر میشود و این میتواند روی بخشهای دیگر هم اثرگذاری منفی داشته باشد.

8- تولید محتوا
محتوا، هنوز هم در جذب مخاطب و کسب لینک و رتبه برای وب سایت، حرف اول را میزند. محتوا میتواند هم یک سایت را به طرز چشمگیری در شاخصهای مختلف بالا ببرد و هم آن را نابود کند. توصیه میشود که محتوای خود را به طور طبیعی، با زبانی عادی و توسط تولیدکنندگان محتوا به دنیای اینترنت عرضه کنید.
اما همیشه این امکان نیز وجود دارد که حتی محتوایی که به خوبی نوشته شده است و در آن از کلمات کلیدی مناسب استفاده شده است، مورد استقبال مخاطب قرار نگیرد. نمیتوان گفت که مشکل از محتوای شما، یا از مخاطبین و الگوریتمهای گوگل است. گاهی این اتفاق میافتد. چیزی که باید به یاد داشته باشید این است که همواره باید طبق اصول پذیرفته شده به تولید محتوا بپردازید، یعنی: استفاده از زبان مناسب، عدم وجود اشکالات املایی و دستوری، استفاده از کلمات کلیدی پر مخاطب، بهینه سازی لینکها و تصاویر و غیره. دراین صورت، حتما در بلند مدت به نتیجه مورد نظر خواهید رسید.
9- لینکها
لینکها هنوز هم از شاخصهای اصلی رتبهدهی گوگل هستند. برخی از لینکها از نظر گوگل نامطلوب هستند و آنها را اسپم تلقی میکند. بهتر است به دنبال ایجاد این نوع لینکها برای سایت خود نباشید.
لینکهای خارجی باید از سایتهای غیراسپم و با اعتبار بالا به سایت شما زده شوند. کلید داشتن یک “لینک پروفایل” سالم و مطلوب برای سایتتان، داشتن لینکهایی از منابع متنوع و معتبر است.
میدانیم که به راحتی نمیتوان تشخیص داد کدام لینکها به چه میزان به رشد سایتتان کمک میکنند و دراین زمینه نمیتوان چیزی را تجویز کرد. اما به عنوان اصول کلی لینک سازی خارجی، بهاین نکات ساده و در عین حال مهم باید توجه داشت.
10- اجرا کردن موارد بالا!
این مهمترین مورد فهرست است. شما میتوانید بهترین ایدهها را در ذهن داشته باشید و یا بهترین استراتژی سئو را طرحریزی کنید، اما اگر نتوانید آنها را به مرحلهی عمل بیاورید، مثل این است که کاری نکردهاید. نظارت بر نحوهی اجرای برنامهها، هنر یک متخصص سئو است. عملیاتی کردن و تجاریسازی دانستهها، حلقهی مفقودهای است که در حوزه سئو حس میشود.
0 Comments